Antitrafic
10-10-2013
Raport E-Notes

 La data de 01.02.2011 a fost publicat raportul E-NOTES privind implementarea politicilor si interventiilor impotriva traficului de persoane elaborate in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, din perspectiva Drepturilor Omului (pentru anii 2008 si 2009).

 
Reunind eforturile de analiza calitativa si cantitativa a datelor obtinute de cercetatori din cele 27 de state membre UE, Raportul este rezultatul monitorizarii si evaluarii strategiilor anti-trafic elaborate cu referire la: cadrul legislativ si institutional, combaterea, prevenirea fenomenului, protectia si asistenta acordata victimelor traficului de persoane.
 
Proiectul E-Notes (Observatorul European al Organizatiilor Non-guvernamentale asupra Traficului de Persoane, Exploatarii si Sclaviei) este  coordonat de Asociatia On the Road din Italia si finantat de Comisia Europeana, in cadrul Programului „Prevenirea si Combaterea Criminalitatii”. Proiectul se desfasoara pe durata unui an (Aprilie 2010 – Aprilie 2011).
 
In identificarea standardelor de monitorizare la nivelul fiecarui stat membru UE (aplicat la masurile guvernamentale obligatorii de reducere a fenomenului), proiectul a folosit drept reper prevederile Conventiei Consiliului Europei asupra Actiunii Impotriva Traficului de Persoane, adoptata in Mai 2005, intrata in vigoare in Februarie 2008, instrument legislativ international ratificat de majoritatea statelor membre UE.
 
Pentru mai multe informatii, acceseaza: http://www.e-notes-observatory.org/project/ sau www.ontheroadonlus.it/index.php 
 

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...