Publicații

Remigraţia copiilor români
Remigraţia copiilor români

Remigraţia copiilor români

Studiul examinează cele patru aspecte ale bunăstării: sănătatea mentală, nevoile psihosociale, educația și integrarea socială care reflectă principiile care fundamentează obligațiile pe care statele semnatare le au cu privire la copii (inclusiv cei afectați de migrație) conform Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului.

Utilizând o metodologie centrată pe copil, această cercetare oferă dovezi empirice asupra modului în care migrația și remigrația afectează copii și este primul studiu care examinează pattern-urile de mobilitate ale copiilor în România.


2012© Asociaţia Alternative Sociale. Copierea, reproducerea integrală sau parţială, distribuirea sau afişarea acestui material fără permisiunea scrisă a Asociaţiei Alternative Sociale reprezintă o încălcare a legislaţiei cu privire la protecţia proprietăţii intelectuale şi se pedepsesc penal şi/sau civil, în conformitate cu legila în vigoare.

Se va cita:
Luca, C., Foca, L., Gulei, A.-S., Brebuleț, S.-D.(2012). Remigrația copiilor români 2008-2012, Iași, Alternative Sociale

Adaugă un comentariu
Security Code
Imagine nouă

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...