Publicații

Manual pentru profesioniştii care lucrează cu copii singuri acasă

Manual pentru profesioniştii care lucrează cu copii singuri acasă

Manualul pentru profesionişti este un instrument de lucru pentru asistenţi sociali, psihologi, profesori şi psihopedagogi dar şi pentru alte categorii de profesionişti care lucrează cu copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Acesta cuprinde informaţii referitoare la sistemele de protecţie a copilului din România şi din Republica Moldova, cu precizări referitoare la situaţia şi nevoile specifice copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Această publicaţie îşi doreşte să completeze resursele pe care profesioniştii le folosesc în lucrul cu copiii singuri acasă: metodologia de asistenţă socială, psihologică şi juridică, tematicile de consiliere psihosocială etc. Manualul cuprinde şi instrumentele de lucru, exemple de activităţi şi nu în ultimul rând o fişă de identificare a copilului singur acasă, ce poate fi folosită de orice profesionist.


2009© Asociaţia Alternative Sociale. Copierea, reproducerea integrală sau parţială, distribuirea sau afişarea acestui material fără permisiunea scrisă a Asociaţiei Alternative Sociale reprezintă o încălcare a legislaţiei cu privire la protecţia proprietăţii intelectuale şi se pedepsesc penal şi/sau civil, în conformitate cu legila în vigoare.

Se va cita:
Luca, C., Pascaru, G., Foca, L., (2009). Manual pentru profesioniștii care lucrează cu copiii rămași singuri acasă ca urmare a plecării părinților la muncă în străinătate, Iași, Editura Terra Nostra, Alternative Sociale

Adaugă un comentariu
Security Code
Imagine nouă

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...