Publicații

Analiză la nivel naţional asupra fenomenului copiilor rămaşi acasă prin plecarea părinţilor la muncă în străinătate

Analiză la nivel naţional asupra fenomenului copiilor rămaşi acasă prin plecarea părinţilor la muncă în străinătate

Acest studiu oferă date şi informaţii cu privire la dimensiunea fenomenului (şi zonalitatea lui respectiv regiunile cele mai afectate), la "portretul" familiei/comunităţii unde copiii sunt cei mai expuşi situaţiilor de vulnerabilitate, marginalizare şi/sau excuziune din cauza migraţiei părinţilor lor şi la practicile implementate în identificarea, monitorizarea şi evaluarea copiilor aflaţi în această situaţie, cu scopul de a propune recomandări de dezvoltare şi îmbunătăţire, toate combinate cu analiza prevederilor legislative asupra problematicii şi a opiniilor şi impactului mass-media şi publicului general din România.


2008© UNICEF România şi Asociaţia Alternative Sociale. Copierea, reproducerea integrală sau parţială, distribuirea sau afişarea acestui material fără permisiunea scrisă a Asociaţiei Alternative Sociale reprezintă o încălcare a legislaţiei cu privire la protecţia proprietăţii intelectuale şi se pedepsesc penal şi/sau civil, în conformitate cu legila în vigoare.

Se va cita:
Unicef, Alternative Sociale, (2008). Analiză la nivel național asupra fenomenului copiilor rămași singuri acasă prin plecarea părinților la muncă în străinătate, Iași, Unicef, Alternative Sociale

Adaugă un comentariu
Security Code
Imagine nouă

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...