Antitrafic
10-10-2013
Noiembrie - Decembrie 2008

 Retea de migratie ilegala, destructurata de politistii de frontiera mehedinteni

 
Poltistii de frontiera mehedinteni, impreuna cu lucratori ai Directiei P.F. Timisoara si S.I.I.P.I. Mehedinti, si sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinti, au reusit destructurarea unei retele de migratie ilegala, ce actiona pe relatia Romania - Italia.
Gruparea era condusa de doi cetateni romani si avea ca "obiect de activitate" racolarea de cetateni straini proveniti din state cu tendinta de migrare, cazarea acestora pe teritoriul Romaniei, punerea la dispozitie de documente de identitate false si transportul lor pana in tara de destinatie - Italia sau Franta.
Pentru "serviciile" oferite, traficantii primeau de la fiecare migrant cate 1.500 euro, bani care, in majoritatea cazurilor, erau platiti, la destinatie, de rudele strainilor.
In urma unor actiuni simultane desfasurate de politistii de frontiera, au fost retinuti atat organizatorii retelei cat si sapte migranti, acestia fiind in fata instantei pentru a dispune masurile legale ce se impun.
Daca vor fi gasiti vinovati, traficantii risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 2 si 7 ani.
 
Sursa: Politia de Frontiera
Data: 23.12.2008
 
Retea de trafic de migranti, destructurata de politistii de frontiera maramureseni
 
Politistii de frontiera maramureseni, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramures si cu sprijinul lucratorilor Serviciului de Actiuni Speciale si Interventie - I.G.P.F. si S.R.I. Maramures, au identificat o retea de trafic de migranti, ce actiona pe teritoriul Romaniei 
Gruparea era extrem de bine organizata, fiind formata din sapte cetateni romani, ce actionau in stransa legatura cu cetateni ucraineni (implicati in savarsirea acelorasi fapte) si care se ocupau cu racolarea, transportul si cazarea migrantilor in tara noastra.
Pentru "serviciile" oferite, traficantii romani primeau sume cuprinse intre 5.000 si 7.000 U.S.D. de la fiecare migrant.
Patru dintre traficanti au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, alti trei cetateni romani - membri ai gruparii - fiind identificati de politistii de frontiera si prezentati in fata parchetului.
 
Sursa: Politia de Frontiera
Data: 15.11.2008
 
 
Doi cetateni maghiari cercetati pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti
 
Doi cetateni maghiari si trei cetateni turci au fost depistati de politistii de frontiera satmareni in data de 23 noiembrie, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, destinatia finala fiind vestul Europei.
Celor trei cetateni turci le-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de tentativa de iesire din tara prin trecere ilegala a frontierei de stat, iar cetatenii maghiari sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti. Cele cinci persoane au fost prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare in vederea dispunerii masurilor legale. 
 
Sursa: Politia de Frontiera
Data: 23.11.2008

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...