Antitrafic
10-10-2013
Martie - Aprilie 2007

 DIICOT a decapitat o retea moldoveano-romana care trafica persoane,

spala bani si comitea jafuri
 
O importanta retea de crima organizata romåno-moldoveana, a fost destructurata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Gruparea specializata in trafic de persoane era condusa de oldoveanul Ion Gusan, alias „Patron". Dintre „locotenentii" acestuia, ieri au fost arestati moldoveanul Valeriu Gori, zis Valera, precum si sibienii Ioan Oltean, alias Nae, si Gheorghe Mihu, zis Ghita.
Reteaua criminala - cunoscuta sub denumirea de „Patron", de la porecla „creierului" de peste Prut - si-a constituit segmentele si opera în Federatia Rusa, Republica Moldova, Ucraina, România, Austria, Italia, Marea Britanie si Germania, fiind implicata în derularea de operatiuni de trafic de migranti, spalare a fondurilor obtinute ilegal si acordarea de împrumuturi cu camata, actiuni violente si reglari de conturi, precum si extorcari de bani, proxenetism, actiuni de jaf si tâlharie.
Ramura interna a gruparii, care are si rolul de nucleu, preia, de la ramura moldoveneasca persoanele racolate în Republica Moldova, care vin în România legal, le cazeaza, le procura (contra a 300-400 euro) buletine de identitate false, care contin date de stare civila apartinând unor cetateni români, le calauzesc - de cele mai multe ori însotite de unul sau mai multi membrii ai gruparii - pâna la iesirea din Romania sau pana in tara de destinatie, unde sunt preluate de alti
membrii ai gruparii.
 
http://www.gardianul.ro/2007/04/28/eveniment-c2/diicot_a_decapitat_o_retea_moldoveano_romana_care_trafica_persoane_spala_bani_si_comitea_jafuri-s93331.html
Andi Topala – Gardianul 
28.04.2007
 
 
Familie de traficanti de persoane descoperita la Iasi
 
Procurorii ieseni au emis ordonante de retinere pentru o intreaga
familie din Iasi. Mama, tatal, precum si fiii si fiicele lor sunt
acuzati de trafic de persoane.
Oamenii legii au o mare problema deoarece a fost prins doar Gabriel Serban, capul gruparii, pentru ca restul se ascunde in tari din Europa si procurorii spun ca fiecare membru al familiei avea o sarcina bine stabilita. Mama racola fetele,
tatal le transporta, iar copiii se ocupau cu „valorificarea", „testarea" lor si plasarea „la produs" in tari din Europa. Familia traia pe picior mare in Roma, Milano si in Londra. Acum procurorii au emis mandate de arestare in lipsa. 
„Chiar daca din opt acuzati a fost prins doar unul, dosarul are câteva mii de pagini. Gruparea de traficanti de persoane era foartebine organizata si avem probe pentru perioada 2004 – 2007. Au fost obligate sa se prostitueze peste 20 de tinere majore si minore, iar sutele de mii de euro obtinuti erau „spalati" in afaceri in bunuri mobile si imobile. La perchezitiile domiciliare au fost gasite sute de mii de euro, autoturisme de lux, bijuterii din aur si documente probatorii. Membrii gruparii sunt acuzati de comiterea infractiunilor de trafic de persoane si minori, asociere si aderare la o grupare organizata", a spus I. D. procuror in acest caz.
 
http://www.gardianul.ro/2007/04/28/eveniment-c2/familie_de_traficanti_de_carne_vie_descoperita_la_iasi-s93491.html
Gardianul – Catalin Coca
28.04.2007
 
 
 
Retea de traficanti de persoane destructurata - Caras-Severin
 
Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caras-Severin, au identificat si destramat o retea de traficanti de persoane care activa pe relatia Romania-Croatia, implicata in exploatarea prin obligarea la practicarea cersetoriei a unor persoane cu handicap sau a unor persoane in varsta.
Victimele au fost recrutate de catre traficanti prin abordarea directa, in unele cazuri chiar din strada, fiindu-le promise conditii bune de munca, castiguri mari si chiar interventii chirurgicale pentru vindecarea handicapului. Avand în vedere faptul ca victimele proveneau din mediul persoanelor cu o situatie materiala precara, cu o pregãtire scolara slaba sau din familii dezorganizate, au fost uºor de convins ca tara de destinatie, Croatia, reprezinta rezolvarea tuturor problemelor lor financiare. 
Lipsite de aparare, persoanele recrutate au devenit repede si victime ale agresiunilor fizice si psihice practicate de D.I., nemultumit de castigurile obþinute de victime din practicarea cersetoriei. 
Nemaisuportand bãtãile si conditiile in care traiau, victimele au reusit sa revina in tara, fugind noaptea din locuinta unde erau cazate, fie prezentandu-se la Ambasada României la Zagreb sau amenintand traficantii ca se vor preda la politie ºi vor povesti tot ce li se întâmplase.
Aflarea adevãrului de cãtre autoritãþile croate echivala cu expulzarea traficantilor din Croatia ºi implicit pierderea unei importante surse de câºtig, fapt care i-a determinat pe traficanti sa trimita victimele in tara, de cele mai multe ori prin intermediul acelorasi persoane care au efectuat transportul victimelor din Romania in Croatia.
 
Continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire in grup infractional organizat si trafic de persoane, suspectii riscand o pedeapsa privativa de libertate intre 5 ºi 20 de ani.
 
http://politiaromana.ro/relatii_publice/detalii.aspx?id=4184
IGPR
13.04.2007
 
 
O filiera de traficanti de migranti, anihilata dupa aproximativ un an de investigatii efectuate de politistii de frontiera timisoreni
O grupare de trafic de migranti care "opera" pe relatia Romania - Italia a fost anihilata de politistii de frontiera romani si procurorii D.I.I.C.O.T. , dupa aproape un an de investigatii efectuate in colaborare cu ofiteri ai Centrului Regional S.E.C.I. si ai Programului Reflex. 
Reteaua, formata din sase membri, era condusa de Ioan P., in varsta de 37 de ani, si Laura S., in varsta de 33 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Timis, care au initiat si organizat filiera infractionala ce avea ca scop transportul cetatenilor romani care aveau interdictii in Spatiul Schengen, folosindu-se de documente false.
Membrii retelei racolau persoane prin intermediul anunturilor de mica publicitate care apareau intr-un saptamanal din Timisoara. Prin ziar, acestia faceau cunoscut faptul ca asigura transportul in strainatate a cetatenilor romani care aveau interdictii in Spatiul Schengen. Astfel au racolat si transportat in Italia peste 400.Sumele solicitate de membrii retelei pentru transport si facilitarea intrarii ilegale in Italia erau cuprinse intre 300 - 700 euro, in functie de traseul ales.
Prezentati de catre politistii de frontiera procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. Timis - Serviciul Teritorial Timisoara, acestia au pus in miscare actiunea penala fata de cei sase invinuiti, pe numele inculpatilor fiind emise Ordonante de neparasire a tarii, iar cercetarile sunt continuate cu inculpatii in stare de libertate.
 
Politia de Frontiera
11.04.2007
 
 
 
Traficant de persoane arestat in lipsa – acesta face parte dintr-o retea anihilata la finele lunii trecute care exploata sexual tinere in Spania si Italia
Romeo Constantin Bacanu, de 27 de ani, din Roman, a fost arestat preventiv de magistratii Tribunalului Judetean Neamt, in sarcina sa fiind retinuta infractiunea de trafic de persoane. Mandatul a fost emis in lipsa deoarece acuzatul se sustrage urmaririi penale, existand suspiciuni ca acesta ar putea fi plecat in strainatate. Barbatul face parte din aceeasi retea cu Mihai Liviu Bangau, de 44 de ani, si Constantin Ovidiu Mihaila, de 40 de ani, ambii din Roman, care au ajuns dupa gratii la finele lunii martie 2007. Toti trei sunt acuzati de trafic de persoane si de minori. Ultimii doi au cazut in mainile oamenilor legii intr-o actiune comuna a politistilor si procurorilor de la Crimã Organizata. Ei au condus una din cele mai longevive activitati de trafic de persoane, faptele avand loc, conform anchetatorilor, in perioada 2003-2006.
 
http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20070407&pagina=1&articol=11083
N.M. – Monitorul de Neamt
7.04.2007
 
 
 
Retea de trafic de migranti destructurata in judetul Neamt
 
Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Neamt, in cooperare cu cei din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi si S.I.P.I. Neamt, au realizat o acþiune pe raza com. Borlesti si Alexandru Cel Bun din judeþul Neamt, pe linia migratiei ilegale.
 
In urma acþiunii, a fost prins P.D., de 38 ani, membru al unui grup infractional organizat, format din cetateni moldoveni si romani, care, in perioada 2006 – 2007, au racolat mai multe persoane din Republica Moldova pe care le-au sprijinit sa intre pe teritoriul Romaniei.
Dupa intrarea legala in Romania, migrantii erau preluati si cazati in hoteluri sau pensiuni de pe raza mun. Piatra Neamt, iar a doua zi erau scosi din tara cu destinatia Italia si Spania, in baza unor carti de identitate falsificate de membrii grupului infracþional.
Cei trei suspecti au fost prezentati Tribunalului Neamt cu propunere de arestare preventiva, propunere care a fost respinsa si a fost inlocuita cu interdictia de a nu parasi localitatea pentru P.D., ceilalþi membri ai grupului fiind cercetati in stare de libertate.
 
http://politiaromana.ro/relatii_publice/detalii.aspx?id=4171
IGPR
6.04.2007
 
 
 
O retea de trafic de persoane, condusa de fiica unui politist
Politistii de la Crima Organizata au efectuat a marti seara mai multe descinderi la locuintele suspectilor. Liderul retelei este chiar fiica unui colonel, fost sef de sectie de politie. În ultimul an, grupul a racolat 30 de tinere din toata tara si le-a trimis in Italia sau Franta.Potrivit anchetatorilor, fiica politistului coordona întreaga retea care a exploatat, in ultimul an, peste 30 de tinere din Iasi si alte judete.
Traficantii mergeau in diferite localitati. Alegeau tinere carora le promiteau contracte de munca in Vest. Ajunse in Italia sau Franta fetele erau obligate sa se prostitueze. Patru dintre membrii retelei au primit mandate de arestare preventiva.Printre ei, si fiica politistului.
http://www.protv.ro/stiri/justi-ie/o-retea-de-trafic-de-persoane-condusa-de-fiica-unui-politist.html
4.04.2007
 
 
Retea internationala de trafic de persoane destructurata de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi
 
Peste 30 de tinere minore si majore, recrutate de pe raza judetelor Iasi, Botosani si Vaslui, obligate sa se prostitueze in Italia si Franta 
O retea internationala de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism a fost destructurata de politiºtii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Iasi.
In perioada 2005-2007, au racolat si transportat in Franta si Italia, in scopul exploatarii prin obligare la practicarea prostitutiei, 30 de tinere minore ºi majore, recrutate de pe raza judetelor Iasi, Botosani si Vaslui.La percheziþiile efectuate la domiciliile persoanelor retinute s-au gasit si ridicat 4800 Euro, arme albe, precum si diverse inscrisuri.Suspectilor li s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, asociere si aderare la o grupare organizata si proxenetism.
 
 http://politiaromana.ro/relatii_publice/detalii.aspx?id=4158
IGPR
4.04.2007
 
 
 
Operaþiunea „NIGHTLOSERS”    
 
Cinci persoane sunt cercetate de politistii clujeni, intrucat timp de cinci ani, in perioada 2001-2006, au exploatat sexual mai multe tinere adulte, dar si minore, de pe urma carora au obþinut profituri importante. 
La data de 29 martie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj, sub supravegherea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si cu sprijinul Jandarmeriei Cluj, au declansat operatiunea „NIGHTLOSERS”, fiind efectuate cinci perchezitii domiciliare si o descindere urmata de perchezitie la un complex hotelier din municipiul Cluj-Napoca, in urma careia au fost retinuti in vederea cercetarilor G. RADU-IOAN, de 40 ani, R. MIHAI-VIOREL, de 29 ani, A. ANDREI, de 22 ani, S. FLAVIU-VIOREL, de 30 ani si C. MIHAELA-DANA, de 40 ani, toti din Cluj-Napoca.
Din investigaþii a reiesit faptul ca aceºtia, in perioada 2001-2006, prin inselaciune, amenintare sau violenta, au racolat, gazduit si transportat mai multe tinere, o parte minore, in scopul exploatarii sexuale. Acestea au fost obligate sã practice prostitutia in incinta clubului de noapte al complexului hotelier, administrat de G. ADRIAN, de 37 ani, din localitate. De asemenea, au fost silite sa indeplineascã munci si servicii, cu încalcarea normelor legale privind conditiile de munca, salarizare, sanatate sau securitate.
 
http://politiaromana.ro/relatii_publice/detalii.aspx?id=4156
IGPR
3.04.2007
 
 
 
Trafic de migranti cu destinatia Grecia – stopat de politistii valceni
 
Zeci de persoane adulte si minore au fost exploatate de patronii unor societati comerciale din Valcea, dupa ce li s-au promis locuri de munca in Grecia, la destinatie fiind puse in situatia de a locui in conditii insalubre si fortate sa accepte munci prost platite si inferioare specializarii lor.
Este vorba despre 3 societati comerciale din Ramnicu Valcea, administrate de I. ION, S. FRANCISC, C. ION si S. GABRIEL, care recrutau forta de munca, prin intermediul reclamelor postate pe Internet. Victimele incheiau contracte de intermediere, consiliere sau mediere pentru obtinerea unor locuri de munca in Grecia, conform pregatirii profesionale, pentru care plateau sume cuprinse intre 550 si 800 Euro. Odata ajunse la destinatie, erau cazate in locuinte insalubre, fara a se asigura locul de munca promis, ajungand sa accepte munci in agricultura, fara contracte si platite cu sume cuprinse intre 1 si 5 Euro pe zi.
In aceste conditii zeci de persoane s-au adresat autoritatilor romane si celor din Grecia, solicitand stoparea fenomenului si luarea masurilor legale impotriva patronilor acestor societati de intermediere a fortei de munca.
Cu ocazia perchezitiilor au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 6 pasapoarte apartinand unor tinere din Republica Moldova, mai multe unitati de calculator si hard-discuri, documente contabile si alte inscrisuri, care urmeaza a fi analizate in perioada imediat urmatoare.
http://politiaromana.ro/relatii_publice/detalii.aspx?id=4152
IGPR
1.04.2007
 
 
O grupare infractionala care a traficat, in Cehia, peste 500 de romani, a fost anihilata de politistii de frontiera
 
O grupare de traficanti de persoane ce a racolat si transportat in Cehia peste 500 de romani, in vederea exploatarii prin munca, a fost anihilata de politistii de frontiera romani si procurorii D.I.I.C.O.T.
In anul 2005, politistii de frontiera maramureseni si cei din cadrul IGPF au obtinut date si informatii certe, privind existenta unui grup infractional organizat care se ocupa cu traficul de persoane pe relatia Romania - Cehia. In urma cercetarilor, s-a constatat ca membrii filierei recrutau si transportau in Cehia cetateni romani, sub pretextul oferirii unor locuri de munca legale si bine platite. 
Ajunsi in Cehia, romanii erau vanduti unor cetateni cehi sau ucraineni, in schimbul unor sume de aproximativ 5.000 coroane cehe (150 euro) si obligati sa munceasca. Persoanele traficate erau cazate in conditii precare si trimisi la munca fizica foarte grea. Pentru a nu se intoarce in tara, romanilor li se confiscau documentele de calatorie, in baza carora iesisera legal din Romania. 
Odata ajunse la destinatie, victimele erau fie vandute unor cetateni ucrainieni si cehi, fie obligate sa presteze diferite munci grele in conditii inumane si contra unor sume infime de bani care sa le asigure minimul necesar.
Cetatenii romani erau nevoiti sa lucreze pentru exploatatori, primind in schimb sume modice de bani, care le asigurau doar hrana de zi cu zi. Luand in considerare tratamentul la care au fost supusi, multi dintre ei au hotarat sa evadeze din spatiile unde munceau, unii chiar reusind acest lucru.
Neavand documente de calatorie, persoanele traficate se prezentau la ambasada Romaniei din Praga, pentru a obtine sprijinul necesar revenirii in tara.
Pana in prezent au fost identificate si audiate un numar de 62 de persoane, reusindu-se documentarea si proba rea faptelor ilegale savarsite de cei trei membrii ai gruparii.
Cercetarile continua sub directa supraveghere a procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritoriul Maramures, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si depistarea eventualelor persoane implicate.
http://www.politiadefrontiera.ro/stire.php?id_stire=1272
Politia de Frontiera
30.03.2007
 
 
 
Atentie la falsele promisiuni – in spatele lor se ascund, de cele mai multe ori, traficantii de persoane
 
Inselata sub promisiunea unui loc de munca si obligata sa se prostitueze timp de cinci luni / Veniturile traficanþilor – peste 75.000 de Euro 
O retea de traficanti de persoane, care actiona pe relatia Romania-Spania, a fost identificata si destructurata de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Tulcea, din cadrul B.C.C.O. Constanta, sub coordonarea DIICOT- Biroul Teritorial Tulcea.
C. Petre, zis „Pica”, in varsta de 24 de ani din municipiul Hunedoara, cu antecedente penale si A. Maria, in varsta de 50 de ani, din comuna Mihail Kogalniceanu, judetul Tulcea, foloseau o metoda cunoscuta de membrii retelelor de trafic de carne vie, care isi dovedeste eficienþa in randul persoanelor credule.
Sub promisiunea de a-i oferi sprijin pentru a se angaja menajera, o tanara de 26 de ani a picat in plasa traficantilor. Membrii retelei au racolat-o din municipiul Tulcea si transferat-o in Spania, insa odata ajunsa acolo, fata a fost obligata, prin agresiuni fizice si presiuni psihice exercitate de catre membrii retelei, sa se prostitueze timp de 5 luni si chiar sa se drogheze. Banii obtinuti din practicarea prostitutiei, in suma de 75.000 Euro, au fost insusiti de gruparea infractoare.
 
http://politiaromana.ro/relatii_publice/detalii.aspx?id=4136
IGPR
27.03.2007
 
 
Retea de traficanti pe relatia Romania- Italia, destructurata      
 
Peste 40 de tinere traficate si un milion de euro, obtinuti din activitatea infractionala. Un grup infractional de traficanti de persoane, care actiona pe relatia Romania Italia, a fost identificat si destructurat de politistii Brigazii de Combatere a Crimninalitatii Organizate Galati, cu sprijinul I.P.J. Galati si sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Galati
Sub promisiunea oferirii unui loc de munca, a participarii la concursuri sportive, sau prin propuneri directe de a se prostitua, in perioada 2005 – 2007, membrii grupului infractional au recrutat si transportat in Italia, prin intermediul unor fime de transport din Galati, 40 de tinere, din care 8 sunt minore.
In urma exploatarii sexuale a victimelor, traficantii au obtinut 1 milion de euro care fost investiti in imobile, autoturisme, societati comerciale, bijuterii etc.
Dupa efectuarea, pe raza muncipiului Galati, a 18 perchezitii domicliare simultane, la membrii grupului au fost gasite doua victime minore, recrutate in vederea traficarii si s-au ridicat in vederea confiscarii 10.000 de Euro, 500 gr. bijuterii din aur, aparatura electronica si un autoturism de lux. 
La propunerea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial local, impotria lui Marcel S., de 21 de ani, Bibi S., de 22 de ani, Jana S., de 46 de ani, Ramona Z, de 28 de ani, Ionuþ C., de 22 de ani, toti din Galati, Tribunalul Galati a emis mandate de arestare preventiva pentru combaterea infractiunilor prevazuite si pedepsite de art. 12 ºi 13 din Legea 678/2001 si art.7 din Legea 39/2003, prevazute cu pedeapsa de la 5 – 20 ani.
 
http://politiaromana.ro/relatii_publice/detalii.aspx?id=4124
 
 
IGPR
21.03.2007 
 
 
Repatrierea unui traficant de persoane din Franta
Conform autoritatilor franceze, in perioada 2004 – 2005, zeci de femei de origine romana, printre care si minore, au fost exploatate sexual in localitatea Lyon. T. M. se ocupa de recrutarea si cazarea tinerelor si, de asemenea, reprezenta persoana de contact cu familiile victimelor traficate, spunand rudelor victimelor faptul ca acestea isi gasisera locuri de munca decente si bine platite. 
Pentru faptele comise, autoritatile judiciare din Franta au emis pe numele M. T. un un mandat european de arestare sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de persoane, proxenetism si pornografie infantila. 
 
T. M. , de 24 ani, cu domiciliul in localitatea Suceava, va fi predata la aeroportul international Henri Coanda, la 12 martie a.c. , unei escorte a politiei franceze, care va sosi la Bucuresti.
 
IGPR
02.03.2007
 
 
OPERATIUNEA „VALEA MARE”     
 
Liderii unei grupari de trafic de persoane, retinuti de ofiterii B.C.C.O. Pitesti 
In aceasta dimineata, ofiterii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Arges, au efectuat mai multe descinderi la domiciliile unor membri ai unei grupari infractionale specializata in trafic de persoane, care actiona in spatiul vest – european (Spania si Austria).
In perioada ianuarie 2005 – februarie 2006, gruparea coordonata de P.G., de 48 ani, din comuna Valea Mare, judetul Arges si O.N., de 40 de ani, din orasul Mioveni, judetul Arges, a racolat, cazat si constrans sa se prostitueze, mai multe tinere, printre care si minore, obtinand foloase materiale de peste 70.000 lei. 
In urma descinderilor, politistii au gasit si ridicat in vederea continuarii cercetarilor, mai multe documente de identitate ale mai multor tinere, victime ale traficului, precum si mai multe casete si DVD-uri cu materiale pornografice. 
De asemenea, la domiciliul lui P.G., a fost depistata una dintre victime, care urma sa fie transportata in Austria,pentru a fi plasata intr-un bar.
Fata de cei in cauza, s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati magistratilor Tribunalului Arges cu propunerea de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism.
 
http://politiaromana.ro/relatii_publice/detalii.aspx?id=4062
 
IGPR
02.03.2007 

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...