Antitrafic
10-10-2013
Iulie - August 2007

 Traficanti de copii din Bulgaria demascati de BBC

Trei persoane au fost arestate in Bulgaria, la numai o ora dupa ce postul britanic de televiziune BBC a difuzat un reportaj filmat cu camera ascunsa despre traficul cu copii din aceasta tara. Seful retelei i-a oferit unui reporter sub acoperire mai multi bebelusi, la pretul de 60 de mii de euro fiecare. Barbatul, care opera in preajma statiunii Varna, a povestit ca a mai vândut copii unor germani sau norvegieni veniti in vacanta in Bulgaria. 
Bebelusul pe care l-ar fi ales pretinsul cumparator ar fi urmat sa-i fie livrat in Marea Britanie. Jurnalistul care a pretins ca vrea sa cumpere un copil a spus ca nu poate adopta in Marea Britanie, pentru ca are cazier. Traficantii nu au fost curiosi sa afle pentru ce fapta a fost condamnat potentialul cumparator.
 
Realitatea TV
27.07.07
 
Operatiunea „VIA MILANO”
 
Retea de trafic de persoane, destructurata de politistii români in colaborare cu autoritatile italiene. Gruparea de crima organizata, a carei activitate infractionala s-a desfasurat atât pe teritoriul României cât si al Italiei, era coordonata de I.S. si compusa din alti 19 membri, toti din municipiul Oradea. In perioada 2005 – 2007, acestia au recrutat, transportat, cazat si exploatat sexual in localitatea Brescia din Italia, peste 30 de tinere din România, dintre care unele minore.Victimele erau ademenite cu diferite promisiuni legate de ocupatii ca barman, ospatar, dansatoare, iar gruparea le obtinea pasapoarte, le transporta si suporta toate cheltuielile. Odata ajunse in Italia, tinerele erau obligate prin violenta sa se prostitueze pe strazi sau in diverse locatii.
In aceasta perioada, victimele erau supravegheate indeaproape de membrii gruparii criminale, care le retineau pasapoartele pentru a impiedica fuga acestora si identificarea lor de catre autoritati, fiind instruite sa declare autoritatilor italiene ca provin dintr-o alta tara (Republica Moldova).
Pe parcursul cercetarilor, cinci dintre capii gruparii organizate au fost arestati preventiv, ceilalti fiind trimisi in judecata in lipsa deoarece se sustrag urmaririi penale, fiind dati in urmarire generala. Daca vor fi gasiti vinovati pentru savârsirea infractiunii de trafic de persoane, fapta prevazuta si pedepsita de Legea nr.678/2001, acestia risca pedepse cuprinse intre 5 – 15 ani inchisoare si interzicerea unor drepturi.
 
 
IGPR
10.07.07
 
Colaborare romano – maghiara pentru anihilarea unei retele de trafic de migranti         
 
Membrii unui grup criminal organizat, care fusese anihilat in cursul anului 2005 de politistii români in colaborare cu autoritatile judiciare din Ungaria, au revenit in tara, in urma cu un an, si s-au reorganizat intr-o grupare criminala care actiona pe raza judetului Salaj, in localitatea Simleul Silvaniei, dar si pe teritoriul altor state din Uniunea Europeana, respectiv Ungaria si Austria. Politistii au stabilit faptul ca grupul infractional era unul deosebit de periculos. Principala activitate infractionala a suspectilor a constituit-o organizarea si operationalizarea unei retele de migratie ilegala, insa, in paralel, membrii gruparii s-au implicat si in comiterea altor infractiuni, respectiv trafic de fiinte umane prin exploatare sexuala, reglari de conturi si razbunari, ultraje, inclusiv asupra politistilor, precum si distrugeri de bunuri si furturi, comise pe raza localitatii Simleul Silvaniei.
Prin cooperarea directa cu Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Satu-Mare si Directia de Graniceri Nyrbator din cadrul Comandamentului National al Granicerilor din Ungaria, s-a reusit monitorizarea activitatilor infractionale ale gruparii, iar la data de 30 iunie 2007, printr-o actiune simultana, s-a realizat o prindere in flagrant pe teritoriul maghiar, unde au fost identificati si retinuti 2 membri ai grupului infractional si 4 migranti. De asemenea, pâna in prezent, autoritatile maghiare au arestat 6 membri ai grupului infractional.
Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale a gruparii si a participatiei tuturor membrilor acesteia.
 
IGPR
04.07.07
 
 
Minore fugite de acasa, racolate de doi tineri pentru a practica prostitutia in Italia
 
Politistii de frontiera timiseni au depistat doi cetateni romani, o femeie si un barbat, care, profitand de naivitatea a doua minore din Vaslui, fugite de acasa, intentionau sa le transporte in Italia, pentru a practica prostitutia. La controlul documentelor, politistii de frontiera au constatat ca Adrian si Gabriela nu aveau aplicate in pasapoarte vize de tranzit pentru Serbia, iar cele doua tinere s-au legitimat cu cartile de identitate personale, desi pentru a calatorii prin Serbia aveau nevoie de pasapoarte. Mai mult, cei doi adulti, insotitori ai minorelor, nu posedau acorduri notarile de la parintii fetelor pentru a efectua o calatorie in afara granitelor tarii, aspecte ce au trezit suspiciuni politistilor de frontiera cu privire la scopul real al calatoriei. Politistii de frontiera au intrerupt calatoria intregului grup si au informat parintii minorelor despre situatia acestora. Fata de Adrian si Gabriela s-a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de proxenetism, respectiv complicitate la proxenetism, iar la finalizarea cercetarilor, urmeaza sa fie prezentati procurorilor, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.
 
http://www.politiadefrontiera.ro/
Politia de Frontiera
02.07.07

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...