Traficanți de minori, reținuți de DIICOT
03-07-2014
Traficanți de minori, reținuți de DIICOT

Șase traficanți de minori au fost reținuți la începutul lunii iulie 2014 și duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Aceștia sunt acuzați că ar fi recrutat mai multe minore pe care le-ar fi pus să se prostitueze în locuințe din județul Constanța. Clienții erau recrutați prin intermediul unor taximetriști.

„Față de membrii grupului infracţional există suspiciunea rezonabilă că au acţionat începând cu luna ianuarie 2014, în vederea recrutării, transportării şi primirii mai multor minore în scopul exploatării sexuale a acestora. Totodată membrii grupului infracțional au  înlesnit practicarea prostituţiei, asigurându-le  “protecţie” tinerelor şi minorelor exploatate, găsindu-le clienţi şi transportându-le către anumite locații în vederea întreţinerii actelor sexuale contra cost”, informează DIICOT într-un comunicat de presă.

Anchetatorii spun că recrutarea bărbaţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale se efectua prin intermediul mai multor taximetrişti, clienţii provenind în special din rândul marinarilor străini de pe nave ancorate în Portul Constanţa, dar şi prin anunţuri cu oferte de servicii sexuale publicate în cotidiane locale, atât în ediții print, cât şi on-line.

Joi, 3 iulie 2014, procurorii DIICOT- ST Constanța au solicitat Tribunalului Constanța arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor șase inculpați. 

Sursa: www.romanialibera.ro

 

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...