Traficanți de migranți, arestați în Iași
23-09-2015
Traficanți de migranți, arestați în Iași
Trei persoane, printre care și un roman, au fost arestate, marți seara, pentru trafic de migranți. Totul s-a întâmplat chiar în Municipiul Iași, unde polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au destructurat un grup infracțional organizat, format din cinci persoane ce au fost prinse în flagrant, în timp ce transportau 6 migranți.  Este vorba despre doi adulți și trei copii minori de origine arabă și un adult de origine iraniană, care au fost racolati prin promisiunea trecerii frontierei de stat în România și transportării ulterioare în vestul Europei.
„În data de 21 septembrie a.c., începând cu ora 06.30, în urma schimbului de informații cu autoritățile de frontieră vecine, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au monitorizat membrii grupării în timp ce transportau un grup de imigranți de la frontiera cu R Moldova, până în municipiul Iași, unde au acționat pentru prinderea în flagrant a acestora. Traficanții transferau cele șase persoane, trei adulți și trei copii, dintr-un autoturism înmatriculat în județul Iași, în altul înmatriculat în Bulgaria, cu care urmau să fie transportate până la frontiera de vest a României”, a precizat Denis Mihaela Lazar, purtător de cuvânt al ITPF Iași.
Cei cinci membri ai grupării infracționale sunt cetățeni români și din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 și 52 ani,  preluau imigranții intrați în România de pe teritoriul R. Moldova și îi transportau până la frontiera de vest. Prețul acestor activități desfășurate de traficanți varia de la 1.000 la 4.000 euro pentru fiecare persoană transportată. 
Cei șase imigranți au fost conduși și predați la finalizarea cercetărilor la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de Azil Rădăuți.VIDEO.
Sursa: ITPF Iasi, DIICOT.
 

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...