Sute de traficanţi de persoane şi de migranţi au fost trimişi în judecată în cinci luni
12-07-2015
Sute de traficanţi de persoane şi de migranţi au fost trimişi în judecată în cinci luni

Aproape 300 de inculpaţi cercetaţi în dosare privind 652 de fapte de trafic de persoane şi de migranţi au fost trimişi în judecată în primele cinci luni ale anului, iar pentru 31 de grupări infracţionale, formate din 187 de membri, au fost deschise dosare de cercetare, pentru aceleaşi fapte.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada ianuarie-mai au fost efectuate 97 de acţiuni care au vizat destructurarea grupărilor infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de migranţi.

În dosarele penale deschise în urma acţiunilor au fost trimise în judecată 276 de persoane, pentru comiterea a 652 de infracţiuni de trafic de persoane, de minori, infracţiuni conexe, precum şi de trafic de migranţi. Dintre cele 276 de persoane cercetate, 187 au fost reţinute sau arestate.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi de cercetare penală şi investigare în cadrul dosarelor penale instrumentate sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, fiind emise 2.091 ordonanţe de delegare, din care 1.859 au fost finalizate.

În vederea combaterii traficului de persoane şi de migranţi, Poliţia Română cooperează cu instituţiile cu atribuţii în domeniu, atât pe plan intern - prin Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă, Poliţia Română şi Inspectoratul General pentru Imigrări -, cât şi extern, cu ţările de origine, tranzit şi destinaţie a victimelor traficului sau a migranţilor ilegali, precum şi cu formaţiunile similare ale statelor membre Europol, Frontex sau Interpol.

Pentru mai multe informatii accesati www.gandul.info

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...