Străinii vor putea fi angajaţi sau detaşaţi în România în baza unui aviz
01-08-2014
Străinii vor putea fi angajaţi sau detaşaţi în România în baza unui aviz

Străinii vor putea fi angajaţi sau detaşaţi în România în baza unui aviz, care trebuie obţinut de angajator de la Inspectoratul General pentru Imigrări, potrivit unui proiect de lege comun al ministerelor de Interne şi Externe.

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de Lege privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României (cetăţeni ai altor state decât România, celelalte state membre UE, statele din Spaţiul Economic European şi Elveţia), iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi avizat deja de Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Străinii cu şedere legală pe teritoriul României pot fi încadraţi în muncă în baza avizului de angajare, obţinut de angajatori.

Neîndeplinirea obligaţiilor legale privind angajarea sau detaşarea străinilor se sancţionează cu amenzi de la 700 la 3.000 de lei. Totodată, în funcţie de gravitatea contravenţiilor săvârşite, angajatorii pot fi sancţionaţi şi prin interzicerea unor drepturi, recuperarea totală sau parţială a prestaţiilor, ajutoarelor sau subvenţiilor publice, inclusiv din fonduri UE, atribuite pe o perioadă de până la 12 luni înainte de constatarea faptei şi închiderea temporară sau definitivă a punctului sau punctelor în care s-a săvârşit contravenţia.

Mai multe informații sunt disponibile aici.


Sursa: www.mediafax.ro

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...