Seminarii interactive pentru polițiști privind prevenirea și combaterea TFU
Seminarii interactive pentru polițiști privind prevenirea și combaterea TFUSeminarii interactive pentru polițiști privind prevenirea și combaterea TFU
19-05-2014
Seminarii interactive pentru polițiști privind prevenirea și combaterea TFU

40 de polițiști de la poliția națională și poliția de frontieră au fost formați în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane (TFU) în cadrul a două seminare organizate de Asociația Alternative Sociale  la Huși, județul Vaslui, în perioada  7-9 mai și 14-16 mai 2014.

Seminarul a fost susținut de formatori cu experiență în domeniul prevenirii și combaterii TFU, printre care Traian Isăilă, avocat în  Baroul București si Cătălin Luca, director executiv al Asociației Alternative Sociale.

În cadrul seminarului au avut intervenții și reprezentanți ai instituțiilor partenere în proiect, respectiv: Mădălin Țăranu, comisar de poliție, Inspectoratul de Poliție Județean Iași,  Flavius Onofrei, comisar șef de poliție, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași si Nicolae Robu, Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași.

Pe parcursul celor trei zile de seminar au fost prezentate elemente de lucru cu victimele traficului de ființe umane, tipologia victimelor, modalități de identificare a victimelor, aspecte legislative și juridice ale traficului de persoane, prevederi ale Noului Cod Penal, dar și alte teme actuale de interes.

„În cadrul acestui seminar am cunoscut o altfel de abordare a problematicii traficului de ființe umane, care mi s-a părut foarte interesantă, captivantă și utilă în activitatea mea profesionala”, a declarat inspector Olteanu Valentin , Poliția Husi.
„A fost un seminar interactiv, cu etape de lucru în echipă, fapt care a stimulat schimbul de idei și practici. Am aflat informații noi și le-am actualizat pe cele vechi. Practic, acest seminar mi-a oferit ocazia unui update al cunoștințelor mele cu privire la traficul de ființe umane, mai ales că acesta este un subiect dinamic care necesită o continuă perfecționare din partea celor care lucrează în acest domeniu ”, a declarat Hoha Cristian, Poliția Huși.  
„Mi s-a părut o idee bună faptul că participanții au provenit de la instituții diferite. Astfel, am aflat perspectivele diferite pe care le avem asupra traficului de ființe umane, tehnicile pe care le aplică fiecare și am putut să conturăm împreună o imagine de ansamblu asupra fenomenului. Acest seminar a deschis noi căi de colaborare interinstituțională și ne-a permis să optimizăm comunicarea dintre acestea”, a declarat Savin Andreea, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Până la sfârșitul acestui an, Alternative Sociale va organiza 12 seminarii în cadrul cărora vor fi formați 240 de angajați ai poliției de frontieră și ai poliției naționale din județele Iași, Vaslui și Botoșani.

Aceste seminarii sunt organizate în cadrul proiectului „Victimele traficului de ființe umane în Europa: problematica resortisanților țărilor terțe”, coordonat de Asociația Alternative Sociale și cofinanțat prin Programul Prevenirea și Combaterea Criminalității  al Uniunii Europene.
 

 

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...