Români reţinuţi de poliţia daneză într-o operaţiune de prindere a unei reţele de trafic de persoane
27-02-2015
Români reţinuţi de poliţia daneză într-o operaţiune de prindere a unei reţele de trafic de persoane

Poliţia daneză a anunţat miercuri reţinerea a 68 de persoane într-o acţiune în forţă asupra unei reţele infracţionale suspectate de trafic de persoane şi fraude economice, cu legături cu România, transmite DPA, citată de Agerpres.

Reprezentanţi ai poliţiei din Copenhaga au declarat că joi se va solicita instanţei arestul preventiv pentru 10 persoane pentru trafic de persoane, falsificare de documente şi fraudă.

Printre suspecţi se află un avocat şi un contabil danezi, însă ei nu sunt bănuiţi de implicare în traficul de persoane, a explicat Karl Erik Agerbo, purtător de cuvânt al poliţiei daneze, pentru agenţia de presă Ritzau.

Poliţia a precizat că nu va cere arestul preventiv pentru circa 50 de suspecţi, în principal români. Autorităţile au explicat că identităţile acestora au fost utilizate pentru a frauda agenţii guvernamentale, inclusiv autoritatea fiscală, precum şi bănci şi companii din Danemarca.

Ancheta, având numele de cod Operaţiunea Wasp Net, a început în urmă cu cinci luni, în strânsă cooperare cu poliţia română, adaugă DPA.

 

 

Sursa: www.stiri.tvr.ro

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...