Români condamnaţi la Londra pentru trafic de carne vie şi proxenetism
13-06-2014
Români condamnaţi la Londra pentru trafic de carne vie şi proxenetism

O bandă formată din 12 români a fost condamnată la un total de 89 de ani de detenţie de magistraţii unui tribunal din Londra. Potrivit judecătorilor, românii au fost găsiţi vinovaţi de trafic cu femei aduse din România în Marea Britanie, unde acestea erau obligate să se prostitueze.

Mai multe tinere, inclusiv minore, au fost descoperite de poliţiştii britanici în case de toleranţă ilegale din estul capitalei britanice. Lor li se promiteau locuri de muncă în Anglia, însă odată ajunse în Regatul Unit li se luau paşapoartele şi erau obligate să se prostitueze.

Infractorii, acuzaţi de spălare de bani, trafic de carne vie, proxenetism şi constituire de grup criminal organizat, erau urmăriţi încă din 2012 şi au fost arestaţi în luna martie, în România. Printre ei sunt şi cinci femei. Capul bandei era Marius Constantin Doicaru, patron de club de noapte din Târgu Jiu.

Pe parcursul anchetei derulate de partea română, investigatorii din Gorj au descoperit zeci de fete din judeţ care luaseră drumul Angliei. Unele au fost obligate să se vândă, în timp ce altele plecau benevol, în cunoştinţă de cauză. În această categorie a fost şi o tânără care tocmai terminase o şcoală de Poliţie în ţară.

Condamnările în cazul celor 12 variază între patru şi 13 ani:
Constantin Marius Doicaru, 34, 13 ani de închisoare.
Grigore-Alin Gornoavă, 33, condamnare de 10 ani.
Dumitru Dănăiaţă, 30, nouă ani de închisoare.
Dumitru Diaconescu, 26, Silviu Mihu, 23,Florian Muru, 24, Adelina Ardeleanu, 22, Ana-Maria Dincă, 28, Diana Chiriţoiu, 30 - condamnări de câte şapte ani.
Bogdan-Ionuţ Băltăţoiu, 27, şase ani de închisoare.
Irina Doicaru, 26, condamnare de cinci ani.
Ilona Ana-Maria Schipoiu, 21, patru ani de închisoare.

Sursa: www.digi24.ro

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...