Migranții care sosesc în Europa pe apă sunt victime ale traficului și exploatării
21-11-2016
Migranții care sosesc în Europa pe apă sunt victime ale traficului și exploatării

Potrivit unui studiu lansat recent de Organizația Internațională pentru Migrație aproape trei sferturi (71%) dintre migranții care traversează Marea Mediterană dinspre Africa de Nord spre Europa au fost exploatați sau au fost supuși unor practici din sfera traficului de ființe umane - http://ow.ly/vAAr306mLI2.

 

„70% dintre migranții care sosesc în Europa pe apă sunt victime ale traficului și exploatării, potrivit unor date ale Organizației Mondiale a Muncii” a declarat pentru Agerpres, Gulnara Shahinian, membru al Grupului de Experți Independenți privind Lupta împotriva Traficului de Ființe Umane al Consiliului Europei în cadrul unei mese rotunde organizate vineri, 18 noiembrie, la București. "Trebuie regândite programele pentru a aborda cauzele vulnerabilităților, consolidând prevenirea o să putem să stopăm procesul morții și distrugerii", a subliniat expertul european.

 

Recomandările Asociației Alternative Sociale privind reducerea vulnerabilității la traficul de ființe umane a cetățenilor provenind din țări din afara Uniunii Europene pot fi consultate pe www.antitrafic.ro.

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...