Italia - Români transformați în sclavi de alți români
28-07-2014
Italia - Români transformați în sclavi de alți români

Pentru trei tineri gălăţeni, visul unui loc de muncă bine plătit în Italia s-a transformat în coşmar de îndată ce au pus piciorul în Peninsulă. Fără apă, mâncare şi condiţii decente de locuit, ei şi-au dat seama că sunt trataţi asemeni unor sclavi. Mai mult chiar, un român este responsabil pentru calvarul prin care au trecut cei trei.

Tinerii au îndurat patru zile regimul de sclavie, timp în care au muncit la câmp de dimineaţă până seara, s-au hrănit doar cu fructe culese de prin copaci, au dormit pe jos şi au făcut baie la comun. Au fugit, chiar dacă nu ştiau încotro să apuce, iar şase zile au rătăcit pe drumuri. Din fericire, o asociaţie a românilor din Italia le-a sărit în ajutor.

Problemele nu s-au terminat pentru cei trei tineri, nici după întoarcerea acasă. Conaţionalii care i-au transformat în sclavi pe pământ străin i-au ameninţat deoarece au anunțat poliția.

Cazul a ajuns acum pe masa procurilor DIICOT, iar la solicitarea Digi24, Ministerul de Externe a precizat că a anunţat şi autorităţile din Italia despre calvarul prin care au trecut cei trei tineri.

„Consulatul României la Catania a semnalat această situație, în regim de urgenţă, Prefecturii și Poliției Foggia, în vederea efectuării investigaţiilor la fața locului. Cele două instituţii italiene au manifestat disponibilitatea de a demara, de îndată, investigaţii oficiale", arată Ministerul de Externe.

Mai multe declarații ale celor trei tineri puteți citi aici.


Sursa: www.digi24.ro

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...