Europol estimează că peste 10.000 de copii refugiați în Europa au dispărut în ultimii doi ani
02-02-2016
Europol estimează că peste 10.000 de copii refugiați în Europa au dispărut în ultimii doi ani

Europol estimeaza ca peste 10.000 de copii refugiați în Europa au disparut în ultimii doi ani. Există temerea ca mulți dintre ei ar putea fi exploatați - inclusiv sexual - de grupări criminale organizate

 
Potrivit lui Brian Donald, un reprezentant Europol citat de „The Observer”, acest număr include copii despre care nu se mai știe nimic după ce au fost înregistrați de către autoritățile europene. Aproximativ jumătate dintre ei au "dispărut" în Italia și peste o mie în Suedia.
 
Agenția Mediafax, citând surse din Europol, menționează existența unei „infrastructuri criminale" paneuropene sofisticate ce vizează migranții în diverse scopuri. Grupările infracționale care fac trafic de persoane și-au intensificat activitatea, în prezent, abordând filierele imigrației ilegale.
 
 
„Pentru a combate aceste situații avem nevoie de măsuri concrete pentru a îmbunatati starea persoanelor vulnerabile din țările terțe atât prin elaborarea și revizuirea politicilor în domeniu, cât si prin standardizarea diferitelor tipuri de asistență acordate acestora. Este necesar să fie asigurată colectarea datelor minime privind RTT la traficare și schimbul și comunicarea acestor date între părțile interesate. Totodată este importantă colaborarea interinstituțională pentru reducerea vulnerabilității RTT la traficare și exploatare continuă, cu accent pe România ca studiu de caz național”, a spus Cătălin Luca, director executiv Alternative Sociale.
 
În acest context, în anul 2015, Alternative Sociale a lansat un set de recomandari privind reducerea vulnerabilității la traficul de ființe umane a cetățenilor provenind din țări din afara Uniunii Europene, extrem de relevante în contextul crizei refugiaților. 
 
Raportul poate fi consultat și descărcat aici.
 
 

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...