Europa face demersuri pentru a interzice traficul de organe la nivel mondial
18-07-2014
Europa face demersuri pentru a interzice traficul de organe la nivel mondial

Un organism oficial european a promulgat o nouă convenție care are ca scop interzicerea traficului de organe umane, făcând apel la toate țările să devină semnatare ale acestui document, să incrimineze practica și să-i pedepsească pe infractori.

„Convenția Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de organe umane” a fost adoptată la 9 iulie 2014 de către Comitetul de Miniștri  al Consiliului Europei. Prin aceasta, comitetul urmărește ca guvernele să incrimineze anumite forme de transplant de organe, inclusiv în situația când donatorul nu își dă liber consimțământul, sau în cazul în care donatorul sau o parte terță are un câștig financiar în urma tranzacției.

Documentul complet explică faptul că scopul său este și de a „facilita cooperarea la nivel național și internațional în lupta împotriva traficului de organe umane.”  Un concept cheie care se regăsește în convenție se referă la faptul că donatorul trebuie să fie capabil să își dea liber consimțământul pentru ca transplantul să fie etic.

Textul integral al convenției poate fi consultat aici.


Sursa: www.theepochtimes.com

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...