Alternative Sociale reunește elita comunităților de străini din Iași
28-05-2014
Alternative Sociale reunește elita comunităților de străini din Iași

Joi, 12 iunie 2014, ora 18.00, la Cinema City Iasi va avea loc proiectia filmului „La limita de jos a cerului", difuzat în cadrul evenimentului „Acasă, în România”, ediția a III-a, organizat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România. Producţia a fost premiată la Gala Premiilor GOPO 2014 pentru „cea mai bună imagine" şi pentru „cel mai bun film de debut" şi a fost nominalizată la alte 8 secţiuni.

Evenimentul „Acasă, în România” reunește în fiecare an elita comunităților de străini din România și își propune să creeze un dialog între tinerii de origine straină care studiază în Iași și adulții care reprezintă un model de succes în spațiul românesc.

La evenimentele din anii anteriori au prezentat discusuri motivaționale profesori, avocați, doctori, regizori, manageri de top de origine străină, stabiliți în România. Aceștia au povestit tinerilor resortisanţi despre experiența și traseul lor profesional și pașii care i-au condus spre succes în carieră.

Printre vorbitorii edițiilor anterioare se numără:
Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași,
Radu Ghilaș, actor și regizor la Teatrul Național din Iași,
Alla Apopei, inspector Educatie nonformala în cadrul ISJ Iași
Alagha Rani, medic chirurg în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”
Hoaytham Nofal, medic stomatolog, administrator cafeneaua “Corniche”, Iulius Mall
Lili Chai, patronul restaurantului chinezesc “Shanghai”, Palas Mall
Nicoleta Hrițcu, patronul laboratorului de patiserie “Cuptorul moldovencei”.

„Această manifestare reflectă preocuparea noastră pentru integrarea persoanelor resortisante. În 2011 Alternative Sociale a desfășurat în parteneriat cu OIM, Biroul în România un proiect prin care a înființat un Centru de Informare și Consiliere pentru străini în Iaşi, în cadrul căruia au fost oferite servicii relevante cu scopul de a facilita accesul nediscriminatoriu al resortisanţilor țărilor terțe la bunurile şi serviciile publice, precum şi relaţionarea cu membrii comunităţilor locale. În cadrul acestui centru au fost consiliați în jur de 2000 de migranţi. Pentru acest proiect Alternative Sociale a primit în mai 2012 premiul al II-lea la Gala Societății Civile” a declarat Cătălin Luca, director executiv al Asociației Alternative Sociale.

Evenimentul „Acasă în România!" este organizat în cadrul proiectului Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisanţilor ţărilor terţe (RTT) în România, derulat cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale penru Migraţie- Ministerul Administraţiei şi Înternalor, în cadrul Fondului European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, Programul Anual 2012.

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...