Conferinţă internaţională despre traficul de persoane
09-04-2014
Conferinţă internaţională despre traficul de persoane

Între 9 şi 10 aprilie, la Vatican are loc a doua conferinţă internaţională despre traficul de persoane, intitulată „Combaterea traficului de persoane: Biserica şi respectarea legii prin colaborare”. Conferinţa este promovată de Conferinţa Episcopală din Anglia şi Ţara Galilor.


Evenimentul este găzduit de Academia Pontificală pentru Ştiinţe şi vor lua parte reprezentanţi ai poliţiei din 22 de ţări, reprezentaţi ai Europol şi Interpol, precum şi victime ale traficului de persoane care vor da mărturie despre acest fenomen sumbru. La finalul întâlnirii va fi semnată o declaraţie comună, iar participanţii vor fi primiţi în audienţă de către Suveranul Pontif.

„Conferinţa vrea să fie un pas concret pentru a contribui la eradicarea traficului de persoane în întreaga lume”, precizează organizatorii în comunicatul de presă. Intenţia conferinţei este „aceea de a construi o reţea eficientă între forţele de poliţie pentru a combate traficul de persoane şi pentru a colabora cu Biserica” în favoarea victimelor acestei boli sociale. După datele Organizaţiei Internaţionale a Muncii, traficul de persoane afectează 2,4 milioane de persoane şi aduce un profit de 32 de miliarde de dolari în fiecare an în conturile infractorilor.

 

Sursa: radiovaticana.va

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...