40 de români, victime ale traficului de persoane au fost depistați de polițiștii britanici într-o casă dezafectată
02-10-2015
40 de români, victime ale traficului de persoane au fost depistați de polițiștii britanici într-o casă dezafectată

Zeci de migranți din România, victime ale traficului de persoane au fost găsiți într-o casă dezafectată din Marea Britanie de către politiștii de acolo.  Mai exact, cei  40 de români erau îghesuiți  în trei camere, în condiții greu de imaginat și insalubre.

 

Romanii, printre care 8 femei si 6 copii, au fost descoperiti in urma unor indicii ce i-au condus pe politistii britanici pe data de 28 august la o cladire dezafectata din apropierea orasului Dudley, din West Midlands. Acestia au fost gasiti dormind in baie, iar bucataria era acoperita de saltele, scrie hotnews.ro

 

Detectivul Nick Dale, din cardul politiei din West Midlands, a declarat urmatoarele: " Asemenea operatiuni sunt o provocare deoarece ne intalnim cu victime convinse de traficantii lor sa creada ca politia ii va persecuta. Acestia pot dezvolta o forma de loialitate fata de traficanti sau o temere generala fata de represalii in cazul in care ar vorbi despre tratamentul lor. Este crucial ca noi sa le castigam increderea si sa cooperam cu victimele."

 

Femeile si copiii au fost luati in grija autoritatile locale, insa barbatii au refuzat ajutorul.  Un barbad in varsta de 23 de ani a fost interogat de investigatori suspectat ca ar fi cerut comisioane din salariile primite de barbatii si femeile ce lucrau la o ferma din Worcestershire.

 

Sursa: Hotnews.ro

Direcţionează 2%!

Direcţionează 2% din impozitul tău pe venit Citeşte mai mult...

Fii voluntar!

Dacă vrei să faci voluntariat...
Citeşte mai mult...